torsdag 25. februar 2010

Slik kan man sy en voksipose selv :)


Oppskrift på vokipose
Du trenger:
2,5 m med ytterstoff
2,5 m med innerstoff
1 m viselinn (til bokstaver)
Anorakksnor 5 m
Snorstopper
Dyne



Klipping av dynen
Dynen tegnet jeg hele mønsteret, sydde så sikksakk der jeg har tegna mønsteret. Brukte målestokk så jeg fikk rette linjer, hetten tegnet jeg på frihånd. Og så klippet jeg ut mønsteret på dyna. Da er dyna klar til å bli puttet inni trekket.
Klipping av de 2 stoffene
Her er målene på voksiposen og mønsteret du tegner over på de 2 stoffene og dyna. Jeg brettet stoffet dobbelt og tegnet av, brukte målestokk så linje ble rette. Hetten frihåndstegnet jeg. Husk å ha med 1,5 cm søm rom på begge stoffene rund hele.
Bokstavene
Så frihånds tegnet jeg navnet, du kan og lage de på data. Test på stoffet med papiret så du er sikker at bokstavene passer. Tegn av og klipp ut bokstavene i det stoffe du vil ha.Klipp ut firkanter av viselinen som passer til hvert enkel bokstav. Så stryker du viselin på rangen på bokstavene, pass på at du får lim siden i mot stoffet. Det gjør du får å få litt stivere bokstaver. (Du må ikke strykke på viselinn, valgfritt) Bruk bakepapir under og over for å beskytte, slik at du ikke for lim på strykkehjerne. Skal strykkes på godt på beggesider.
Fest bokstavene med nåler og så tråkler du, det er best for da ser du at bokstavene sitter der de skal og stoffene vil ikke skli når du syr rund bokstavene.
Snorer og løpegang rund hetten.
Løpegangen klipper du en 6 cm lang remse på ca 1.60 m du må måle rund hetta slik at du får et nøyaktig mål. Så legger du opp 1 cm kant på hver kort side og syr.( Dette blir hullet som snoren skal gå igjennom.) Så tar du remsen å legger range mot range og syr med 0,5 sømrom.
Du fester den ferdig sydde remsen, på retten på ytterstoffe, sårkant mot sårkant. Du fester med nåler og tråkler. Så syr du oppå den samme sømmen som i sted, slik at det blir 0,5 cm sømmrom. (Du må huske på at når du vrenger etter på vil denne remsen bli en løpegang.)
Så klipper du 8 stk snorer som er 25 cm lange, som festes ca 22.cm fra verandre og fra oppe/nede kant 4cm.Disse skal du festes på ytterstoffet og rettsiden. (Når du fester passpå at du fester i sømrommet. Og trådene skal ligge vanrett. Fest godt.
Sy sammen ytterstoff og innerstoff
Nå legger du ytterstoffet og innerstoffet rette mot rette. Pass på snorene og løpegangen at de ikke krøller seg og blir sydd ekstra fast. Fest med nåler og tråkle rund, sy så på rangen med maskin rund men ha nederst, en oppning til å putte dyna inni. Husk å sy med 1,5 sømrom.
Vreng stoffet og så putter du inni dyna.Husk å ta vekk nåler og tråkletråder. Sy så nederste åpning igjen for hand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar